- Sobrasada Iberico de Bellota Casalba
Sobrasada is een rauwe, gerookte worst van de Balearen gemaakt met gemalen varkensvlees, paprika, zout en zwarte peper aan de uiteinden (om insecten af te schrikken). Sommige producenten voegen ook cayennepeper toe aan het mengsel…
- Morcilla Iberico de Bellota Casalba
Morcilla is een typische worst gemaakt met het Iberisch varkensvlees en bloed. Daaraan zijn er nog zout, paprika, knoflook en andere kruiden aan toegevoegd en daarna gedroogd in een gecontroleerde temperatuur kamer. Na een week…
- Fuet Iberico de Bellota Casalba
Fuet betekent in het Catalaans letterlijk zweep, het is een lange, dunne, gefermenteerde en gedroogde worst. Deze heeft een licht zoete, licht gepeperde smaak. De worst valt op door zijn dunne vorm en het schimmellaagje dat…
- Cecina de Leon IGP Babilla Ferju
Gerookt en gedroogd rundvlees van de achterpoot, volgens oude traditie geproduceerd in Léon (regio Madrid) IGP houdt in dat de cecina volgens allerlei regels gemaakt wordt, maar dat het vlees daar niet vandaan hoeft te komen.…
- Cecina de Leon IGP Contra Casalba
Gerookt en gedroogd rundvlees van de achterpoot, volgens oude traditie geproduceerd in Léon (regio Madrid) IGP houdt in dat de cecina volgens allerlei regels gemaakt wordt, maar dat het vlees daar niet vandaan hoeft te komen.…