- Abondance fermier A.O.C. kilo
Deze harde koekaas is afkomstig uit de Savoie. Deze rauwmelkse kaas rijpt een 6-tal maanden. Wordt nog steeds op de boerderij gemaakt met melk van eigen koeien.
- Beaufort Haut Alpage kilo
De Beaufort is een indrukwekkende harde kaas van ongeveer 40kg uit de Savoie. Om de naam ‘Alpage’ te mogen gebruiken, moeten de koeien grazen boven 1500m. De vegetatie die daar groeit, bevat heel veel bloemen, planten en…
- Campoestrella Viejo kilo
In het Zuiderse Zamora, vlakbij Salamanca, Spanje zit een bedrijf dat zich bezighoudt met het ophalen van schapenmelk bij verschillende boeren en die exporteert naar Frankrijk en Engeland. De directeur van het bedrijf, Fernando,…
- Comte Fort St Antoine +24mnd kilo
Harde kaas afkomstig uit de bergachtige Jura wordt altijd van rauwe koemelk gemaakt. De kaas is in Frankrijk wat bij ons Gouda is en dus verkrijgbaar in verschillende leeftijden. Wij verkopen hem van 16 maanden tot 36 jaar. We…
- Comte Melody M. Petite 16 kilo
Deze harde kaas is afkomstig uit de bergachtige Jura en wordt altijd uit rauwe koemelk gemaakt. De Comte is in Frankrijk wat Gouda bij ons is en dus verkrijgbaar in verschillende leeftijden. Wij hechten er enorm veel belang aan…
- Dulses bio kilo
Harde, biologische koekaas uit rauwe melk. Wordt gemaakt door kaasmakerij Hinkelspel uit Gent. In de kaas zit ‘dulses’ een zeewier uit Bretagne dat zeer diep groeit en bij gebrek aan licht niet groen wordt maar paars blijft.
- Cheddar farmhouse KEENS kilo
Boerderijgemaakte Cheddar uit rauwe koemelk. Geproduceerd door de Keen familie in Somerset. Rijpt minimum 1 jaar in een neteldoek. De smeuïgheid van deze Cheddar typeert het huis Keen.
- Keiemtaler kilo
Deze gatenkaas uit koemelk van het type Emmental is een biologische, ambachtelijke kaas van Het Dischhof teKeiem. De boerderij maakt enkel kazen uit rauwe melk en bevindt zich in de omgeving van Diksmuide. De kaas is mooi smeuïg…
- L'Etivaz +24 mnd kilo
Traditionele Zwitserse harde kaas. Wordt gemaakt uit rauwe alpenmelk tussen mei en oktober. Heeft een eerlijke aromatische smaak met fruitige nasmaak en een lichte notensmaak. De kaas wordt in chalets d’alpage gemaakt boven…
- Le Cousin kilo
Harde kaas uit rauwe koemelk uit de regio Savoie. Pittig afsmakend, type Appenzeller.
- Mimolette 18 maand kilo
Deze harde kaas is afkomstig uit Noord-Frankrijk en wordt gemaakt uit rauwe koemelk. De melk wordt gekleurd met anatto, een natuurlijke kleurstof afkomstig van de orleaanboom. De rijping van de oude kaas duurt een jaar. De…
- Parmigiano Reggiano Cravero kg
De Parmigiano Reggiano hoeft niet veel voorstelling meer. Deze harde, Italiaanse kaas uit rauwe koemelk weegt op zijn geheel ongeveer 35 kg. Om 1kg Parmigiano te maken heeft men zo’n 16l melk nodig. De kaas mag enkel Parmigiano…
- Salers 24 maand+ A.O.C. kilo
Deze harde koekaas is afkomstig uit de Haute-Auvergne. De Salers is familie van de Cantal, die op dezelfde manier gemaakt wordt. De Salers is een AOP-kaas en is de enige kaas waarbij de appelatie verplicht dat de kaas op de…
- Texelse overjarige schapenkaas Kilo
Al meer dan 400 jaar wordt er op het schapeneiland Texel schapenkaas gemaakt. In 1567 schreef de Italiaanse schrijver Ludovico Guicciardini hier lyrisch over
“eenen besonderen delicaten smaeck, waer bygeenerley soorten van…