- A. Filetta Brebis kilo
Pittige schapenkaas uit Corsica. Deze roodflorakaas is een type Munster gemaakt uit gepasteuriseerde schapenmelk. Hij rijpt met een varenblad.
- Abbaye Citeaux kilo
Gewassen korstkaas uit rauwe koemelk uit de Bourgogne. Wordt gemaakt door monniken in de abdij met melk van Montbéliardkoeien.
- Adrahan kilo
Deze kaas is afkomstig uit de Ierse County Cork, in het zuidwesten van Ierland. De plaats is zeer geschikt voor het maken van gewassenkorstkazen door de invloed van het zeewater die de lucht voorziet van zout die zijn werk doet op…
- Brique de Flandre stuk
De kaas uit Noord-Frankrijk wordt gemaakt uit gepasteuriseerde koemelk. De korst wordt gewassen met gezouten water. Hierdoor krijgt deze kaas zijn uitgesproken smaak.
De melk wordt gekleurd met anatto (natuurlijke kleurstof van… - Carré du Père Antoine stuk
Kaas van gethermiseerde koemelk gewassen met Eau de Vie de Mirabelle. Afsmakend kaasje
- Epoisses de Bourgogne A.O.C. stuk
De Epoisses is een Franse roodbacteriekaas genoemd naar het gelijknamige dorp. De kaas werd reeds sinds de 16de eeuw gemaakt maar de productie werd onderbroken door de wereldoorlog. Sinds de jaren vijftig werd de productie weer…
- Gubbeen kilo
De Gubbeen is een gewassenkorstkaas uit gepasteuriseerde koemelk. Hij wordt gemaakt door Giana en Tom Ferguson op hun boerderij in Cork, Ierland. Ze gebruiken hierbij enkel melk van de eigen koeien. Deze kudde bestaat uit…
- Hervé vieux Moulin 200g stuk
De Herve is de enige AOP-kaas in België. Dit sinds 1986. Madeleine Hanssen maakt in haar boerderij schitterende Hervekazen. Ze koopt haar kwalitatieve melk uit de AOP-regio. De kaas mag enkel in de streek rond Luik geproduceerd…
- l'Ami du Chambertin stuk
Type Epoisses uit Bourgogne uit het dorpje Gevrey-Chambertin. Werd hier in 1950 gecreëerd door Raymond Gaugry. De naam verwijst naar het wijngebied waarin de kaas geproduceerd wordt.
De kaas heeft een sterk aroma en de vochtige… - Le Petit Diable stuk
Le Petit Diable is onze laatste nieuwe creatie. Dit kaasje uit gepasteuriseerde koemelk is afkomstig uit Noord-Frankrijk. De koeien grazen vlakbij de kust en eten zo een pre salé gras wat een specifieke smaak aan de melk geeft.…
- Vacherin Mont d'Or A.O.C. 400g stukprijs
De Mont d’Or is een zachte, fluweelachtige lepelkaas van rauwe koemelk uit de Jura. De naam Mont d’Or verwijst naar de berg waarop de kaas gemaakt wordt. De kaas wordt enkel gemaakt uit wintermelk, als de dieren op stal…
- Pave d'Auge stuk
Rauwmelkse, vierkante koekaas uit Normandië die zijn naam te danken heeft aan de regio, Pays d’Auge, waar hij vandaan komt. Wordt ook vaak Pave de Moyaux genoemd naar het kanton Moyaux.
De Pave d’Auge is eigenlijk de… - Reblochon fermier Paccard kilo
De Reblochon is een Franse kaas met gewassen korst uit de Haute-Savoie, het Alpengebied in Frankrijk ten zuiden van Genève en het Lac Leman. De Reblochon stamt uit de 13de eeuw. De geschiedenis van de naam van de kaas stamt uit…