- Bio Bleu Belge kilo ±900G
De Bio Bleu werd op onze vraag ontwikkeld als kleine broer van de Pas de Bleu. Het is een zachte blauwschimmelkaas op basis van biologische rauwe koemelk. De kaas wordt gemaakt door de coöperatieve kaasmakerij Het Hinkelspel in…
- Bleu d'Auvergne A.O.C. kilo KG
De Bleu d’Auvergne is familie van de Roquefort, met dezelfde vorm maar van rauwe koemelk. De meeste Bleu d’Auvergnes zijn gepasteuriseerd maar gelukkig zijn er nog enkel Bleu d’Auvergnes Fermier au lait cru beschikbaar. De…
- Bleu de Gex A.O.C. kilo KG
Deze milde, blauwe kaas staat ook bekend als Bleu de Septmoncel of Bleu du Haut-Jura. De korst is bedekt met een laag witte, poederachtige schimmel. De koeien die voorzien in de melk van deze kaas grazen in het Juragebergte.…
- Bleu de Termignon kilo KG
De Bleu de Termignon is een Franse kaas die oorspronkelijk door één vrouw gemaakt werd in een chalet d’alpage met melk van negen koeien. Ondertussen zijn er al iets meer producenten actief maar het blijft een exclusief…
- Bleu de Basques kilo KG
De Bleu des Basques is een pittige blauwschimmelkaas uit Frans Baskenland. De kaas wordt gemaakt uit gepasteuriseerde schapenmelk door de fromagerie Onetik. Zij verzamelen de schapenmelk van meer dan 150 boerderijen uit de regio…
- Bleu du Val d'Aillon (Le Valbleu) kilo
Deze kaas is een exclusiviteit van de Fromagerie du Val d’Aillon, een artisanale kaasmakerij uit het massif des Bauges. Deze blauwschimmel is gemaakt van volle en halfvolle rauwe melk. De kaas rijpt 5 à 6 maanden in kelders. De…
- Cabrales (Queso Azul) kilo
De Cabrales wordt gemaakt uit gepasteuriseerde koe- en geitenmelk. Hij wordt gemaakt in Noord-Spanje. De Cabrales wordt ingepakt in bladeren en rijpt zo in kelders. De natuurlijke korst is plakkerig. Hij heeft een krachtige,…
- Cashel Blue kilo
De Cashel Blue is een blauwschimmelkaas gemaakt uit gepasteuriseerde koemelk. De kaas wordt geproduceerd door de families Grugg en Furno in Tipperary, Ierland. Zij maken ook de Crozier Blue. De Cashel Blue is een rijke, romige…
- Crozier blue kilo
De Crozier Blue is een blauwschimmelkaas gemaakt uit gepasteuriseerde schapenmelk. De kaas wordt geproduceerd door de families Grugg en Furno in Tipperary, Ierland. Zij maken ook de Cashel Blue en creëerden in 1993 samen met hun…
- Fourme d'Ambert A.O.C. kilo
De Fourme d’ Ambert is een klassieke Franse blauwschimmelkaas uit Auvergne. Het is een redelijk zachte kaas uit rauwe koemelk. Onze Fourme is één van de weinige die nog op de boerderij gemaakt wordt.
- Gorgonzola Dolce Extra Guffanti kilo
Dit is een uitzonderlijke Gorgonzola die door zijn smeuïge rijping geserveerd wordt uit een houten doos. Hij komt uit het Noorden van Italië en wordt gemaakt uit gepasteuriseerde koemelk. De mooie, zachte smaak spreekt zelfs…
- Grevenbroeker/Achelse Blauwe kilo
De Grevenbroecker is een Belgische blauwschimmelkaas, geproduceerd door kaasmakerij Catharinadal uit Achel. In 2009 won deze kaas de prijs van beste streekkaas ter wereld op de Caseus Awards in Lyon.
De Grevenbroecker is een… - La Peral kilo
La Peral is een gepasteuriseerde blauwschimmelkaas die gemaakt wordt door kaasmakers Esther Alvarez en haar man Jose Luis Lopez. Hun boerderij bevindt zich in het gelijknamige dorpje La Peral in het Spaanse Asturië. Door het…
- Lucifero
De Lucifero is een blauwschimmelkaas die gekenmerkt wordt door de toevoeging van chillipepers. Dit geeft een mooie speling tussen de zoetheid van de kaas en de pikantere chilli. Deze pikante Gorgonzola wordt het hele jaar door…
- Mame Vî bleu bio kilo
Rauwe biologische koekaas uit Mean, een dorpje bij Luik. De Mamé Vî Bleu is één van de weinige Belgische blauwschimmelkazen. Hij rijpt een 2 à 3 maanden en is sterk uitgesproken van smaak.