- Pas de Bleu 3-4 maanden
Een Belgische blauwschimmelkaas uit biologische, rauwe koemelk. De kaas wordt gemaakt door de coöperatieve kaasmakerij Het Hinkelspel in het Oost-Vlaamse Sleidinge. De melk komt van een aantal boeren in de Westhoek. Deze kaas…
- Roquefort Yves Combe kilo
Pittige blauwschimmelkaas uit rauwe schapenmelk. De kaas is afkomstig uit de Pyreneeën en rijpt verplicht in het dorpje Roquefort. Onze kaasmaker, Yves Combes, is een klein familiebedrijfje en qua volume de kleinste producent. De…
- Rossini Erborinato kilo
De Rossini is een blauwe kaas die gerijpt is in de most van de Pantelleria-druif en zoete rode wijn. Deze gepasteuriseerde koemelkkaas is van Noord-Italiaanse origine en heeft aroma’s van abrikozen en amandelen. De atypische…
- Shropshire Colton basset kilo
De Shropshire is een kaas uit koemelk uit het Verenigd Koninkrijk en familie van de Stilton. Deze kaas werd voor het eerst gemaakt in 1970 in melkerij Castle Stuart in Inverness, Schotland, door Andy Williamson, een kaasmaker die…
- Stichelton kilo
Deze kaas uit het Verenigd Koninkrijk is familie van de bekende Stilton. Elke Stiltonmaker is verplicht door de appelatie om te pasteuriseren. Joe Schneider is een kaasmaker die terug de rauwmelkse Stilton van vroeger wilde gaan…