- Cru de Fagne kilo KG
Biologische, Belgische, zachte kaas uit rauwe koemelk. Benadert wegens zijn melkzuur een Brie de Meaux. Er zijn echter enkele weken opslag nodig om tot in de kern te rijpen en zijn volheid en volledige smeuïgheid tot ontwikkeling…
- Damse Mokke kilo ±350G
Bolvormige biologische hoevekaas uit West Vlaanderen (België) uit het dorpje Damme. Type camembert maar zachter van smaak. Rauwmelkse koemelk.
- Delice de Bourgogne kilo KG
De zacht aromatische smaak is deels te danken aan de toegevoegde
room. De zachte witte bloemige korst geeft de kaas het lichte
aroma.Delice de Bourgogne of Brillat-Savarin Affine is een decadent
triple-crème gourmet kaas en was… - Doré de Lathuy stuk ±300G
Le Petit Lathuy is een zachte biologische kaas vervaardigd uitsluitend op basis van rauwe koemelk. De kaas is afkomstig van Fromagerie des Ardennes te Wésemont in de provincie Luik. De witte schimmelkorst wordt gevormd tijdens…
- Dôme de Boulogne stuk 500G
Wischimmelkaas van rauwe koemelk uit Noord-Frankrijk. Gemaakt door Ferme du Vert.
Deze kaasmakerij ligt niet ver van het mooie Wissant. Het pré sale gras geeft een mooie melk met een volle smaak. Zacht van smaak maar mooi vol… - Feuille de Dreux stuk ±300G
Kaas uit gepasteuriseerde koemelk. Deze kazen rijpen langzaam onder kastanjebladeren zodat ze niet aan elkaar kleven. Een lichte kastanjegeur mengt zich met de aangename geur van de schimmel. Deze witte schimmel wordt later…
- Fougerus stuk ±700G
Artisanale kaas die behoort tot de familie van de Brie. Oorspronkelijk werd hij voor de familie op de boerderij gemaakt, waarbij het varenblad als decoratie en smaakgever diende. Aan het begin van de 20ste eeuw werd hij voor het…
- Gaperon fermier stuk ±250G
Deze Franse witschimmelkaas met knoflook en peper rijpt twee weken en heeft een laag vetgehalte van 30% rauwmelkse koemelk. De vorm is als van een Iglo. De korst is hard. Herkomst Auvergne.
- Keiems Bloempje met kruiden kilo
Zacht biologisch koekaasje uit Keiem, een klein dorpje tegen Diksmuide. Stijl Camembert maar dan zachter van smaak. De kaas wordt gemaakt uit rauwe, biologische koemelk en is vegetarisch gestremd door een microbieel stremsel (dat…
- Neufchatel Fermier A.O.C. stuk ±200G
Rauwmelkse koekaas uit de stad Neufchâtel in Noord-Normandië. De korst is droog en fluwelig en verkruimelt wanneer er in wordt geknepen, terwijl de stevige maar soepele pâte onder vingerdruk meegeeft. De kaas ontwikkelt een…
- Pave crème stuk ±350G
Belgische, rauwmelkse koekaas uit Méan. Er wordt room aan de melk toegevoegd om zo een double crème te krijgen.