ALEJANDRO CLASSIC NATUREL STUK STUK
OverzichtChorizo is zonder twijfel een van de meest populaire Spaanse worstsoorten. Oorspronkelijk komt deze worst uit de zuidwestelijk gelegen regio Extremadura, maar chorizo wordt inmiddels op meerdere plaatsen in Spanje gemaakt. Kenmerkend voor chorizo is de oranje kleuring door gebruik van gerookt paprikapoeder, pimentón. Dit is meteen het belangrijkste smaakcomponent: het rokerige van de paprika want verder bestaat de worst uit varkensvlees (soms mager, soms wat vetter) vermengd met spek en enkele specerijen en kruiden waaronder knoflook en oregano. Pimentón is er in zoetige en een scherpe uitvoering waaraan gedroogde en vermalen Spaanse peper toegevoegd is en dat zorgt in de worsten van Alejandro ook voor de kracht van de scherpte. Voor de ‘natural’ wordt de milde pimenton gebruikt, en voor de ‘picante’ het scherpere paprikapoeder. Chorizo mag niet ontbreken bij de tapas, maar kan ook gebruikt worden in eenpansgerechten en soepen. Goede chorizo zoals deze staat ook smaak af aan haar omgeving. Alejandro werkt ambachtelijk en gebruikt geen kleurstoffen of conserveringsmiddelen.