OLIJFOLIE BLIK EXTRA ARBEQUINA 1 LITER

Artikel 2 van 2
Overzicht

Olie van de Spaanse arbequina-olijf is lichtzoetig. Denk aan mango, limoen, vers gras, banaan en tonen van granny Smith. ‘Fruitig’ kun je dus zeggen en de olie heeft een kruidige nasmaak. Erg lekker over knapperige sla in een dressing, om groente mee te glaceren, maar zelfs een straaltje over verse vruchtjes als mango, banaan, ananas en meloen ... dat doet wonderen. Deze topolie van de Catalaanse producent Priorat Natur heeft haar weg inmiddels gevonden naar menig restaurant met een uitstekende reputatie.

 

Het Catalaanse familiebedrijf Priorat Natur heeft de zorg voor het voortzetten van tradities hoog in het vaandel, net zoals het leven naar de seizoenen en het leveren van optimale kwaliteit. Priorat Natur bestaat nog niet zo lang (tweede helft jaren negentig), maar komt voort uit de bundeling van al lan- ger bestaande regionale familietradities. Naast olijfolie leveren zij ook tafelolijven, geroosterd, gekarameliseerd en gezouten gedroogd fruit, jam van allerlei fruitsoorten waaronder kweepeer, hartige sauzen en zelfs een uit- stekende vermout. Sneeuwzuivere arbequina-olie Deze olie is een ode aan de grootmoeder van de op- richter van Priorat Natur, Neus de Mas Callot. Haar voornaam betekent ‘sneeuw’ in het Catalaans. Het on- derstreept het bijzonder pure karakter van het product. Neus (né-oes) Especial wordt alleen in de laatste drie maanden van het jaar geleverd. Daarna is het op. De extra vergine olie wordt erg vroeg geperst van onrijpe groene arbequina-olijven en het resultaat interesseerde inmiddels tal van beroemde keukens. De olie blijft onge- lterd, maar onzuiverheden blijven buiten de olie door decanteren. De zuurgraad van 0,1 procent is erg laag.

Winkelwagen

© 2017 - 2024 DL Finefood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel