CASTILLO DE TABERNAS OLIJFOLIE 0,5L 0,5 LITER

Artikel 2 van 9
Overzicht

Deze olijfolie wordt vlakbij Almeria geproduceerd in het zuiden van Spanje ten oosten van de Sierra Nevada (bekend van de westerns). Dit gebied is erg droog heeft de meeste zonuren van Europa. De terroir, gelegen in het 'Parque Nacional del Desierto de Tabernas en Almeria' is bijzonder geschikt voor het verbouwen van deze olijf: de picual. De Picual olijven worden handmatig geplukt. Hierdoor vindt er gelijk een selectie plaats: alleen optimaal rijpe olijven worden geplukt. Op de dag zelf nog worden ze koud geperst. De zuurtegraad bij olijfolie is een belangrijk kwaliteitskenmerk. Hoe lager deze is hoe beter de olie. De terroir (=bodemgesteldheid en het klimaat) in het Nationale Park plus de ambachtelijke produktiemethoden zorgen voor een hele bijzondere 1ste persing olijfolie. Met een zuurtegraad van maar liefst 0.1 is dit de olijfolie met de laagste zuurtegraad ter wereld! Het resultaat is een smaakvolle, zeer fruitige maar boterzachte extra virgen olijfolie: uitzonderlijk kunnen we zeggen.

 

 

Winkelwagen

© 2017 - 2024 DL Finefood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel