FENEGRIEK KORRELS ECO 500G 500 GRAM
OverzichtHoewel het, net als kruidnagel en komijn, verwerkt wordt in enkele Nederlandse kaassoorten, wordt fenegriek amper toegepast in de West-Europese keuken. Oorspronkelijk komt het dan ook uit Mesopotamische streken, het huidige Irak en Syrië. Het staat mede bekend als Grieks hooi en in India heten de blaadjes ‘methi’. Op die gekke hoekige karamelkleurige fenegriekzaadjes kun je je tanden kapotbijten (alleen een dwaas probeert het) en ze moeten dan ook echt gemalen worden voor je er iets mee kunt in de keuken. In natuurwinkels zijn de zaadjes te koop die je thuis als heel gezonde kiemplantjes uit kunt laten komen. De smaak van deze fenegriekkorrels houdt een beetje het midden tussen pindakaas, butterscotch en kerrie, nootachtig en bitter. De blaadjes ruiken sterk naar hooi. Gemalen fenegriek doet het goed in viscurries, met de meeste groenten, lamsvlees, aardappelgerechten, bonen, rijst en tomaat. Combineert uitstekend met specerijen als kruidnagel, kardemom, kaneel, (zwarte) komijn, karwij, koriander, venkelzaad, peper en kurkuma.