ANIJSZAAD ECO 500G 500 GRAM

Artikel 23 van 45
Overzicht

Anijszaad (van de Pimpinella anisum) is al lang voor het begin van de jaartelling bekend. Het is de basis voor bekende anijsdrankjes als het Franse pastis en absint, de Griekse ouzo, de Turkse raki, de Italiaanse sambuca, het Bulgaarse mastika, het Libanese arak en bijvoorbeeld het Spaanse anís. Best populair, dat anijs. Ook bij ons want het zit onder het suikerhuidje van de welbekende muisjes van De Ruijter. Anijszaad is overigens gek genoeg geen familie van steranijs dat uit Azië komt en familie is van de magnolia, maar het bevat wel de overeenkomstige stof verantwoordelijk voor de anijssmaak ‘anethol’ die we ook in venkel vinden. Anijs combineert goed met amandel, ananas, asperge, chocolade, druif, geitenkaas, kip, koolraap, meloen, oester, rabarber, schaal- en schelpdieren, varkensvlees en bij voorbeeld witte vis.

 

 

Winkelwagen

© 2017 - 2024 DL Finefood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel