ORZO PASTA 500G

Artikel 7 van 20
Overzicht

Ambachtelijke pasta uit de zuidelijke regio Abruzzo, gemaakt van harde tarwe met bronwater uit de Apennijnen. Om de pasta te vormen, gebruikt men bronzen mallen die ervoor zorgen dat de structuur van de pasta enigszins ruw is waardoor sauzen beter aan de pasta blijven hangen. De pasta droogt op lage temperatuur gedurende ruim twee dagen en dat komt de smaak ten goede. Orzo betekent in het Italiaans letterlijk ‘gerst’. Deze pasta komt zowel voor in de Italiaanse als Griekse, Turkse en Arabische keuken. Traditioneel wordt orzo gegeten in soepen en is het in Italië gebruikelijk om te serveren tijdens een bruiloft. Vervang vermicelli of stukjes aardappel door de orzo, maar kook het niet te lang mee. In de Griekse keuken is het traditie om de pasta te mengen door een heerlijke pilav. In de Arabische keuken wordt couscous regelmatig vervangen door de pasta bij stoofgerechten en tajines. Maar, naast deze traditionele bereidingswijzen zijn er nog tal van andere mogelijkheden. Een simpele en erg lekkere manier van bereiden, is om het te serveren met tomatensaus of pesto en stukjes gebakken courgette en aubergine. Ook goed te combineren met spinazie, worst of vis. Omdat de korrels niet al te groot zijn, volstaat een kleine hoeveelheid saus. Je hoort rijst … Italië … wij denken: risotto! En ja hoor, orzo kan ook gebruikt worden als vervanger voor risottorijst. Het resultaat is een vollere risotto, genaamd ‘orzotto’ met een stevige bite. Een frisse variant van orzo is het gebruik in een salade. Bijvoorbeeld met pesto, gebakken aubergine en courgette, gegrilde rode paprika, rucola en feta. Een andere variant is die met kleine stukjes groene asperge, verse tuinerwtjes en -boontjes, muntblaadjes, een scheutje goede olijfolie, vers gemalen peper en geitenkaas. Daarnaast gaat orzo erg goed samen met kaas, olijfolie, bladgroenten, verse kruiden en tomaten.

 

 

Winkelwagen

© 2017 - 2024 DL Finefood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel