GARGANELLI ALL'UOVO 250G 250 GRAM

Artikel 4 van 20
Overzicht

Ambachtelijke pasta uit de zuidelijke regio Abruzzo, gemaakt van harde tarwe met bronwater uit de Apennijnen. Om de pasta te vormen, gebruikt men bronzen mallen die ervoor zorgen dat de structuur van de pasta enigszins ruw is waardoor sauzen beter aan de pasta blijven hangen. De pasta droogt op lage temperatuur gedurende ruim twee dagen en dat komt de smaak ten goede. Voor deze eierpasta worden zeven eieren per kilo gebruikt. Garganelli komen oorspronkelijk uit de regio Lazio waar vierkante stukjes pasta vanuit een hoek tot kokertjes gerold werden. Goed te combineren met eendenragout (Bologna), met ham en erwtjes ('al prociutto e piselli’) of — zo doen ze het in Trapani — bijvoorbeeld met pesto van amandel, basilicum, knoflook en pecorino.

 

 

Winkelwagen

© 2017 - 2024 DL Finefood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel