Parmigiano Reggiano Cravero kg
Artikelnummer: 130324 OverzichtDe Parmigiano Reggiano hoeft niet veel voorstelling meer. Deze harde, Italiaanse kaas uit rauwe koemelk weegt op zijn geheel ongeveer 35 kg. Om 1kg Parmigiano te maken heeft men zo’n 16l melk nodig. De kaas mag enkel Parmigiano Reggiano genoemd worden als hij afkomstig is uit de provincies Modena, Parma, Reggio Emilia, Bologna of Mantua. De echte Parmigiano herken je aan het zegel dat over de hele zijkant gedrukt is en waarop Parmigiano Reggiano te lezen is. Deze zegels krijgt men pas na keuring door het “Consorzio del Formaggio Parmigiano Reggiano”.
De familie Cravero rijpt en selecteert reeds vijf generaties lang Parmezaanse kazen. Giorgio Cravero kiest de wielen Parmegiano rechtstreeks bij de producenten en haalt er de beste uit. Deze wielen krijgen dan de nodige aandacht tijdens de rijpingsfase. Deze kaas onderscheidt zich van de grote massa door zijn unieke, volle, maar zeer elegante smaak en structuur. De wielen die Giorgio voor ons selecteert, komen van een kaasmaker die zijn koeien laat grazen in de bergen, waar ook de kaas geproduceerd wordt. Na de eerste zorgen bij de producent verhuist de kaas naar het oude pakhuis van Giorgio in Bra, Piemonte, waar hij met nooit geziene zorg zijn kazen op de perfecte manier laat verouderen. Wij zijn zeer fier dat we dit topproduct in ons gamma hebben kunnen opnemen. Het prijsverschil met de industriële Parmigiano is eigenlijk te verwaarlozen.