Shropshire Colton basset kilo

Artikelnummer: 130972
Artikel 19 van 20
Overzicht

De Shropshire is een kaas uit koemelk uit het Verenigd Koninkrijk en familie van de Stilton. Deze kaas werd voor het eerst gemaakt in 1970 in melkerij Castle Stuart in Inverness, Schotland, door Andy Williamson, een kaasmaker die getraind was in het maken van Stilton.

De kaas was eerst gekend onder de naam Inverness-shire Blue of Blue Stuart maar om de interesse naar de kaas te doen toenemen  is deze later gedoopt tot Shropshire Blue, wat niets te maken heeft met de plaats Shropshire.

De kaas wordt nu gemaakt in de kaasmakerijen van Clawson, Leicestershire, Cropwell Bishop en Colston Bassett, waar ook Stilton gemaakt wordt.

Deze blauwschimmel krijgt zijn oranje kleur door toevoeging van anatto, een natuurlijke kleurstof. Shropshire is zachter dan Stilton maar even romig van textuur. Naast de pittigheid van de blauwe aderen proeft men ook een vleugje karamel.

Winkelwagen

© 2017 - 2024 DL Finefood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel