Bleu de Termignon kilo KG
Artikelnummer: 130045 OverzichtDe Bleu de Termignon is een Franse kaas die oorspronkelijk door één vrouw gemaakt werd in een chalet d’alpage met melk van negen koeien. Ondertussen zijn er al iets meer producenten actief maar het blijft een exclusief product. De kaas werd genoemd naar het dorpje in de Haute-Savoie waar de kaas gemaakt wordt: Termignon. Het is een blauwschimmelkaas van volle rauwe koemelk die een beetje vettig, natuurlijk en aards is. De bron van de schimmel ligt in het park waar de koeien zich voeden en wordt dus niet achteraf kunstmatig toegevoegd wat gebruikelijk is bij blauwschimmelkazen. De schimmel komt in de melk en zorgt voor de verfijnde smaak van de kaas. De schimmel ontwikkelt zich langzaam en gelijkmatig en wordt gestimuleerd door de gaatjes die in de kaas geprikt worden. De korst van de kaas is wit, bruin, hard en ziet eruit als een steen. De affinage duurt vier tot vijf maanden waarbij de kaas regelmatig gekeerd en afgeveegd wordt.