Fukuraijun Sannen (3y) Jukusei Honmirin

Artikelnummer: 770348
Artikel 1 van 1
Overzicht

Mirin is een essentieel onderdeel van de typische Japanse smaak, van de typische Japanse touch van een gerecht. Het wordt sinds mensenheugenis vervaardigd, zoals sake, maar met een veel lager alcoholpercentage. Tijdens de Edo-periode was het de traditie om mirin te drinken op het Japanse nieuwjaarsfeest (Shogatsu). Toen werden er kruiden in de mirin gedaan als traditionele nieuwjaarsdrank (otoso). Mirin wordt in de keuken veel gebruikt als basis voor stoofgerechten en werkt wonderwel in een gelijke verhouding met sake en soyasaus. Het is een mooie smaakbrenger in fonds enz...

 

Hakusen 

Veruit de beste en één der laatste tradionele mirinproducenten is Hakusen, die reeds door de meeste Japanse topchefs uitverkoren zijn sinds het bgin van de 18de eeuw.  Hakusen maakt nog steeds Mirin zoals toen, waarbij een tijdrovend gistingsproces (minstens 100 dagen), gevolgd door een filtering met fune om het gisten te stoppen en een minimumrijping van 3 jaar bij hen "slechts" hun basisproduct de Fukurai jun sannen jukusei honmirin oplevert (jun = puur, sannen = drie jaar, jukusei : gerijpt, hon : echt).  Dit is een product dat gegeerd is door de ryoteichef als door de kwaliteitsbewuste huisvrouw.  de fukuraijunen jun koko hon mirin 10 years old is fabuleus en is het Japanse equivalent voor een goede tokaji, madeira of Porto.  subliem om een extra diepte en dimensie in een plat te brengen of als zeer verrassende drink om een maaltijd af te sluiten.

Winkelwagen

© 2017 - 2024 DL Finefood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel