Shiromiso (light, slightly sweet)

Artikelnummer: 770353
Artikel 3 van 3
Overzicht

Miso is een zeer traditioneel deel van de Japanse voeding en gaf geboorte aan de Japanse soyasaus wat er technisch gezien een bijproduct van is. Zie bijvoorbeeld de naam misodamari om een bepaald type sojasaus aan te duiden. Het is dus het resultaat van het gisten van rijst, gerst, zout en koji. Het typisch resultaat is een dikke pasta die rijk aan proteine, mineralen en vitamines is. Het type miso verschilt enorm van streek tot streek en is afhankelijk van de gebruikte ingredienten, het seizoen, de duurtijd van de fermentatie, het type koji, ... Meestal onderscheiden we Shiromiso (witte miso), Akamiso (rode miso), kuromiso (zwarte miso) en hatchomiso (verouderde of gerookte miso). Miso wordt dagelijks door de japanners gegeten en heeft onwaarschijnlijk veel toepassingen, in de japanse keuken is de misosoep (misoshiru), maar is tevens aan een stevige opmars bezig in de hedendaagse Westerse keukens.

 

Yuasa Shoyu Co. 

De traditionele Kinzanji miso van Yuasa Shoyu Co. onderscheidt zich van de andere door het feit dat hij tjokvol verse groenten zit en daardoor smaaktechnisch verrassend uit de hoek komt, naast sojabonen gebruikt men komkommer, myoga (japanse échalotte),… 
Het recept werd door de monnik Hutu Enmei Kokushi uit Korea meegebracht, en als bij product van de productie ervan 
werd de Japanse soyasaus als bij toeval ontdekt.  
Momenteel is deze firma één der allerlaatste der Mohikanen die de traditie in kinzanji miso en andere miso's voortzet. Volstrekt uniek is hun met Yuzu aangemaakte miso.

 

Miso is geweldig in sauzen, vinaigrettes, in zoete (hier is de shiromiso het meest aangewezen) als zoute bereidingen, marinades, ...

Winkelwagen

© 2017 - 2024 DL Finefood | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel