Kinzanji Miso Yuzu
Artikelnummer: 770354 OverzichtMiso is een zeer traditioneel deel van de Japanse voeding en gaf geboorte aan de Japanse soyasaus wat er technisch gezien een bijproduct van is. Zie bijvoorbeeld de naam misodamari om een bepaald type sojasaus aan te duiden. Het is dus het resultaat van het gisten van rijst, gerst, zout en koji. Het typische resultaat is een dikke pasta die rijk is aan proteïne, mineralen en vitamines. Het type miso verschilt enorm van streek tot streek en is afhankelijk van de gebruikte ingrediënten, het seizoen, de duurtijd van de fermentatie, het type koji, ... Meestal onderscheiden we Shiromiso (witte miso), Akamiso (rode miso), kuromiso (zwarte miso) en hatchomiso (verouderde of gerookte miso). Miso zit in het dagelijkse dieet van elke Japanner omwille van de veelzijdigheid. Miso heeft ontelbaar veel toepassingen en is bovendien supergezond. Misojiru oftewel misosoep is miscchien wel de bekendste, Omwille van zijn hartigheid en diepe smaken is miso aan een stevige opmars bezig in de hedendaagse Westerse keuken.
Yuasa Shoyu Co.
De traditionele Kinzanji miso van Yuasa Shoyu Co. onderscheidt zich van de andere door het feit dat hij tjokvol verse groenten zit en daardoor smaaktechnisch verrassend uit de hoek komt, naast sojabonen gebruikt men komkommer, myoga (japanse échalotte),…
Het recept werd door de monnik Hutu Enmei Kokushi uit Korea meegebracht, en als bij product van de productie ervan
werd de Japanse soyasaus als bij toeval ontdekt.
Momenteel is deze firma één der allerlaatste der Mohikanen die de traditie in kinzanji miso en andere miso's voortzet. Volstrekt uniek is hun met Yuzu aangemaakte miso.